+31 78 647 5714 info@wijgaart.com

Vacancies

Recruiter (nautisch personeel)

Wat vragen en bieden wij

Recruiter (nautisch personeel)

 

Zwijndrecht, 32-40 uur per week

In deze huidige krappe arbeidsmarkt, keert de wal het schip en is het tijd om het over een andere boeg te gooien.

Wij zijn voor onze rederij op zoek naar een recruiter, het liefst iemand die een groot netwerk heeft in de binnenvaart. Kom je niet uit de binnenvaart, maar maak jij de ideale match tussen werkgever en werknemer? Solliciteer dan nu!

De functie

Als recruiter maak jij er een sport van om onze vacatures zo snel, maar zo goed mogelijk in te vullen. De vacatures variëren van (tijdelijke) kapiteins, stuurmannen en matrozen. Maar ook stagelopers en/of leerlingen zijn van harte welkom bij onze organisatie. Zo af en toe hebben we ook vacatures voor ons hoofdkantoor. Jij weet in deze krappe arbeidsmarkt op een creatieve manier aan ons nautisch personeel te komen. Hoe? Dat staat jou helemaal vrij. Deze uitdagende functie heeft veel te bieden en biedt jou de kans om deze functie vorm te geven op jouw eigen creatieve manier.

De werkzaamheden

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze vacatures en je behandelt binnen gekomen sollicitaties;
 • Je stelt pakkende vacatureteksten op en plaatst deze op alle mogelijke (Social Media) kanalen die te maken hebben met de binnenvaart;
 • Je bezoekt de juiste scholen en zorgt ervoor dat Wijgaart Shipping bekend is bij vele scholieren, zodat zij bij ons het vak kunnen leren;
 • Je coördineert het gehele sollicitatieproces;
 • Je bouwt zelfstandig een netwerk op en schakelt een uitzendpartner in wanneer nodig;
 • Je zoekt acuut mee voor een invaller wanneer er een werknemer is uitgevallen op één van onze schepen;
 • Je zorgt dat alle schepen bezet zijn volgens de juiste bemanningseisen en dat de planning geen gaten heeft;
 • Je ondersteunt de HR medewerker bij dagelijkse en operationele zaken en/of  pakt deze werkzaamheden op tijdens afwezigheid.

Wat vragen wij?

 • Minimaal MBO4 werk- en denkniveau;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal;
 • Je bent communicatief sterk, je hebt veel energie en met jouw doorzettingsvermogen creëer je de juiste match;
 • Met jouw creativiteit weet je precies (via de juiste kanalen) geschikte kandidaten te werven;
 • Bij voorkeur ben je woonachtig in de buurt en beschik je over eigen vervoer;
 • Je hebt affiniteit of ervaring met HR-werkzaamheden;
 • Wanneer je uit de binnenvaartwereld komt en/of je neemt een groot netwerk mee, is dat een dikke pré!

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een goede salariëring en een fijne werkplek om te werken, met leuke collega’s en een open cultuur. We geven jou de vrijheid om deze functie vorm te geven en je eigen creativiteit in te brengen en de mogelijkheid om je te kunnen ontwikkelen.

Wie zijn wij?

Wijgaart Shipping B.V heeft, met meer dan 20 jaar ervaring in de Europese binnenvaart, een ervaren maar ook vooruitstrevende blik op transport en ondernemerschap. Wijgaart Shipping heeft kwalitatief transport hoog in het vaandel en dit vraagt om kennis en vakmanschap.  Als een vooruitdenkend ondernemer zet Wijgaart Shipping ook in op de groene sector in de binnenvaart. Daarnaast geeft het jonge ondernemers de mogelijkheid zich te ontwikkelen. De kernwaarden die Wijgaart Shipping nastreeft zijn: handen uit de mouwen, ‘safety-first’, hard werken en ‘no-nonsense’. Het vervoer geschied met een zeer moderne vloot welke ruimschoots voldoet aan de eisen gesteld door wetgeving en wensen van de klanten. Wij vinden het belangrijk om er voor onze werknemers te zijn. Dit zorgt er dan ook voor dat Wijgaart Shipping B.V. steeds meer groeit een betrouwbare partner is voor scheepstransport.

Momenteel beschikt de rederij 16 binnenvaartschepen (waaronder tank- en containerschepen) en zijn er circa 127 medewerkers werkzaam binnen onze organisatie.

Solliciteren en meer informatie?

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en is jouw interesse gewekt? Dan kijken wij er naar uit om je cv en motivatie te ontvangen op info@wijgaart.com

Is your desired position not available?

We are always looking for motivated colleagues, send your open application to info@wijgaart.com